Uncategorized

Værd at vide om tilstandsrapporten

En tilstandsrapport er en rapport, der fortæller om din boligs tilstand samt synlige skader på din bolig. Rapporten skal udføres af en bygningssagkyndig, og den vil være gyldig i seks måneder fra udarbejdelsesdatoen. Skulle det ske, at rapporten udløber kan den fornyes for et mindre beløb.

En tilstandsrapport bliver ofte udarbejdet i forbindelse med boligsalg, men det er ikke lovpligtig. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du ikke har fået lavet en tilstandsrapport, vil du være ansvarlig for fejl i boligen de næste 10 år.

 

Hvad koster en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport koster normalt omkring 4.000 kr. til 10.000 kr., og selvom at det er mange penge, vil det ofte være billigere end at betale for at udjævne skader. Der kan nemlig nå at opstå mange skader på 10 år. Derfor er det pengene værd og helt sikkert noget, du bør investere i.

 

Hvis du står og skal sælge dit hus, og du mangler at få lavet en tilstandsrapport, kan det være, at du ikke lige har pengene til det, og det kan være en ide at undersøge mulighederne for at optage et kviklån. Der findes mange udbydere af kviklån, og der findes også mange former for lån på nettet, hvor du hurtigt kan få udbetalt penge. Du kan se flere muligheder på hurtigudbetaling.dk.

 

Lån penge trods RKI

Hvis du er RKI-registreret kan det være svært at få lov til at tage et lån. Det er dog ikke umuligt, så hvis du virkelig har brug lidt ekstra penge for at kunne betale for en tilstandsrapport, kan det godt lade sig gøre trods RKI. Hvis du ikke har brug for tilstandsrapporten lige her og nu, kan det være en fordel, at du venter til, at du er kommet ud af RKI, før du tager lånet, da det vil være både lettere og billigere på den måde.

Artiklen er sponsoreret.

Skriv en kommentar