Tilstandsrapport på sommerhus / fritidshus

Hvis du går med tankerne om at sælge dit sommerhus eller fritidshus, så er det værd at overveje, om du bør få udarbejdet en tilstandsrapport.

Med en tilstandsrapport på sommerhus eller fritidshus har du nemlig mulighed for at fraskrive dig mangelsansvaret som sælger, der ellers varer 10 år.

På denne side ser vi nærmere på følgende:

 • Hvad koster en tilstandsrapport på et sommerhus eller fritidshus?
 • Hvordan sikrer du dig den bedste pris?
 • Hvordan bruger du en tilbudstjeneste til at få den bedste pris?
 • Og er der ellers andre vigtige ting, du bør vide angående en tilstandsrapport på sommerhus/fritidshus?

Vi besvarer ovenstående og lignende spørgsmål i løbet af denne guide, så du er klædt bedst muligt på til at vælge den rette leverandør til udarbejdelse af din tilstandsrapport.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Hvad koster en tilstandsrapport på et sommerhus?

Prisen på en tilstandsrapport til sommerhuset ligger ca. 7.000 kr. til 10.000 kr. afhængig af sommerhusets størrelsen, rapportens omfang osv.

Hvordan får jeg den bedste pris på tilstandsrapport på sommerhus?

billig tilstandsrapport

Vi hjælper dig med at få en god pris på en tilstandsrapport til sommerhuset.

For at få den bedst mulige pris på din rapport, er det vigtigt, at du sender opgaven i udbud blandt forskellige leverandører.

Dette har nemlig den smarte effekt, at leverandørerne nu i højere grad konkurrerer internt på pris, end de ellers havde gjort, hvis du f.eks. blot have kontaktet den første byggesagkyndige, du kunne finde.

Da leverandørerne ved, at prisen er vigtig for dig som boligejer, så vil de også presse denne nedad og fortsat levere et resultat i høj kvalitet for at overbevise dig om at vælge netop dem frem for konkurrenten.

Det er en god position for dig som forbruger og boligejer, og du bør derfor altid sørge for at sætte din opgave i udbud.

Men hvordan gør jeg så?

Den nemmeste og hurtigste måde er uden tvivl at benytte dig af en online tilbudstjeneste. En tilbudstjeneste er en service på nettet, som håndterer udbydelsen af din opgave, og som på forhånd har samlet en god mængde kvalificerede og forhåndsgodkendte leverandører til din bygge- eller boligopgave.

Du sparer dermed en masse tid, da du ikke selv skal bruge timer eller dage på et researche efter dygtige byggesagkyndige og efterfølgende kontakte dem alle og indhente tilbud.

Derudover kan du opnå en bedre pris på din tilstandsrapport ved salg af sommerhus, som vi også var inde på ovenfor.

Den største og mest anvendte tilbudstjeneste på nettet inden for byggeområdet hedder 3byggetilbud.dk. Du kan anvende deres online service helt gratis og uforpligtende, hvormed du hurtigt og gratis kan indhente tilbud på din tilstandsrapport.

I afsnittet nedenfor kan du læse, hvordan du helt konkret bruger 3byggetilbud.dk i 5 simple, hurtige og ikke mindst gratis trin.

Sådan bruger du 3byggetilbud.dk til at indhente gratis tilbud

Hvis du ønsker at spare penge på din tilstandsrapport, så kan du bruge 3byggetilbud.dk til at sende dig op til 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Fordelene har vi været ind på i afsnittet ovenfor, og det er nu tid til at se nærmere på, hvordan du helt lavpraktisk bruger deres intuitive og let anvendelige service.

Sådan sparer du penge på din tilstandsrapport til sommerhuset:

 1. Du klikker dig først og fremmest ind på deres hjemmeside via linket her
 2. Når du er kommet ind på siden, så udfylder du felterne med de nødvendige kontaktinformationer
 3. Nu skal du beskrive din opgave i opgaveformularen – dette bør du gøre så detaljeret som muligt. Nævn derfor gerne, at det drejer sig om en tilstandsrapport på sommerhus eller tilstandsrapport på fritidshus, fortæl hvor stor bygningen er, om der er nogle specielle forhold at tage hensyn til, boligens alder mv.
 4. Når du har udfyldt opgavebeskrivelsen, sender du opgaven ind til 3byggetilbud.dk
 5. Nu sørger de for at sætte den i udbud blandt deres forhåndsgodkendte leverandører, som konkurrerer internt for at vinde opgaven
 6. Du modtager op til 3 gratis og uforpligtende tilbud med en god pris på din tilstandsrapport for dit sommerhus/fritidshus
 7. Du kan frit vælge det tilbud, der passer bedst til dig, eller du kan afslå alle 3 tilbud uden forpligtelser

OBS: Det er helt gratis og uforpligtende for dig at bruge 3byggetilbud.dk’s tilbudstjeneste, og du betaler kun noget, hvis du ender med at takke ja til et af de gode tilbud, du modtager.

Udfyld formularen med dine oplysninger – og så får du tre gratis tilbud på en tilstandsrapport.

Krav og regler for tilstandsrapport ved salg af sommerhus

Nu har du styr på, hvordan du indhenter tilbud og dermed finder de bedste priser på en tilstandsrapport på sommerhus eller fritidshus – men hvad så med reglerne? Er der noget, du skal være særlig opmærksom på?

Først og fremmest skal det nævnes, at tilstandsrapporten ikke er lovpligtig. Du skal med andre ord ikke nødvendigvis få udarbejdet en rapport, hvis du ikke ønsker det, og kan dermed godt sælge uden.

Dog skal det siges, at du kun kan tegne en ejerskifteforsikring og dermed fraskrive dig det 10 års lange mangelsansvar, hvis du har en gyldig tilstandsrapport over den pågældende bolig.

Gyldighed på tilstandsrapport til sommerhus

Tilstandsrapporten er gyldig i op til 6 måneder fra den dag, den beskikkede byggesagkyndige har indberettet rapporten. Vedkommende skal gøre dette senest 14 dage efter, at selve rapporten er blevet udarbejdet.

Hvis du ikke har fået solgt din bolig inden for de 6 måneder, så kan du får fornyet tilstandsrapporten og dermed forlænge gyldigheden med op til 6 måneder til en reduceret pris.

Når du vil sælge dit sommerhus eller fritidshus og bruger en tilstandsrapport til at tegne ejerskifteforsikring, så skal du være opmærksom på følgende detaljer:

 • Både tilstandsrapporten og eltjekket skal være udleveret til køber af boligen, før køber underskriver sin købsaftale
 • Du skal som sælger samtidig udlevere et tilbud og prisoverslag på en ejerskifteforsikring til køber, hvis I har aftalt at gøre brug af huseftersynsordningen og altså tegne en ejerskifteforsikring
 • Sidst men ikke mindst skal du som sælger skriftligt erklære, at du er villig til at betale halvdelen af forsikringspræmien på den ejerskifteforsikring, I har valgt, såfremt køber ønsker at tegne en ejerskifteforsikring

Ejerskifteforsikringen er i sig selv et slagkraftigt argument for at få udarbejdet en tilstandsrapport ved salg af sommerhus eller fritidshus, men der er også andre fordele.

Du kan bruge tilstandsrapport til at få en idé om de dele af boligen, som du med fordel kan forbedre og renovere for at reducere mængden af fejl, mangler og lignende.

Dermed har du også en grundig plan for, hvordan du kan forbedre boligen og dermed forøge din salgspris.