Tilstandsrapport på landejendom

Hvis du drømmer om at sælge din landejendom, så kan det være en god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport over ejendommen.

Med en tilstandsrapport er du langt bedre stillet i forhold til at finde en køber, der er villig til at købe og overtage landejendommen.

Men som køber kan det også være en fordel at få udarbejdet en tilstandsrapport på en landejendom, hvis du går med drømmen om at flytte ud og leve livet på landet.

Grunden til dette skal findes i lovgivningen på området, hvis der er tale om en landejendom med landbrugspligt. Dette kommer vi dog nærmere ind på længere nede i guiden.

Uanset om du køber eller sælger din ejendom og derfor skal bruge en tilstandsrapport på landejendommen, så er det vigtigt at gå efter den helt rette pris.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Hvad koster en tilstandsrapport på landejendom?

tilstandsrapport landejendom

3byggetilbud.dk kan du få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport på landejendom.

Prisen på en tilstandsrapport på en landejendom svinger op og ned afhængig af forskellige faktorer.

  • Størrelsen af ejendommen har indflydelse på, hvor meget rapporten kommer til at koste. Dette hænger i sagens natur sammen med, at jo større ejendommen er, desto mere omfattende er arbejdet for den byggesagkyndige, du har hyret til opgaven.
  • Prisen kan også variere ud fra boligens type, alder og tilgængelighed. Du bør derfor altid oplyse din byggesagkyndige om de væsentlige detaljer for ejendommen, så du kan få et mere retvisende billede af prisen.
  • Sidst men ikke mindst kan din pris på tilstandsrapport på en landejendom også svinge fra firma til firma. Derfor er det vigtigt at kigge på tilbud fra flere forskellige beskikkede byggesagkyndige.

Sidstnævnte punkt på listen ovenfor bringer os videre til næste vigtige afsnit – nemlig hvordan du får en skarp pris på din tilstandsrapport.

Sådan sikrer du dig en billig tilstandsrapport på din landejendom

Når du skal købe eller sælge en landejendom, så er der mange penge involveret i forvejen. Derfor gælder det om at spare, hvor du kan. Dog uden at på kompromis med kvaliteten af de services, du skal bruge.

Og hvordan gør du så lige det med en tilstandsrapport?

Svaret er relativt enkelt: Du sender opgaven i udbud blandt forskellige kvalificerede leverandører.

Dette kan du enten gøre ved selv manuelt at finde informationer på en masse firmaer frem og derefter kontakte dem alle, eller du kan bruge en online tilbudstjeneste til at klare det tidskrævende og sure arbejde for dig – gratis.

Den største tilbudstjeneste på nettet inden for dette område hedder 3byggetilbud.dk, og dem ser vi nærmere på om et øjeblik.

Først skal det dog nævnes, at den allerstørste fordel ved at sende din opgave i udbud via en tilbudstjeneste er, at du potentielt set kan spare en hel del penge.

Dette skyldes, at din opgave sendes ud i konkurrence blandt flere forskellige dygtige byggesagkyndige og deres firmaer. Dermed presses priserne nedad, fordi leverandørerne gerne vil overbevise dig om at vælge dem frem for konkurrenten.

Med andre ord: Du får en langt billigere pris på din tilstandsrapport på landejendommen, og kvaliteten er fortsat oppe, hvor den hører hjemme.

Udfyld formularen med dine oplysninger – og så får du tre gratis tilbud på en tilstandsrapport.

Fordele ved at bruge 3byggetilbud.dk ligesom 250.000 andre danskere

3byggetilbud.dk er som nævnt den største spiller på markedet, når det kommer til udbud og tilbud blandt tilstandsrapporter og andre bygge- og boligrelaterede opgaver i Danmark.

De har allerede hjulpet over en kvart million danskere med at indhente gratis og uforpligtende tilbud på deres byggeopgaver, og du kan med fordel blive den næste.

Herunder kan du læse hvorfor:

  • Gratis – Det er gratis at bruge servicen på 3byggetilbud.dk. Du betaler ikke en krone for at sende din opgave i udbud blandt de mange leverandører, og 3byggetilbud.dk håndterer alt det administrative med udbud og indhentning af tilbud.
  • Uforpligtende – Foruden at være gratis, så er deres service også uforpligtende. Dette betyder, at når du modtager op til 3 tilbud på din tilstandsrapport, så hæfter du ikke for noget efterfølgende, medmindre du ender med at takke ja til et af de gode tilbud. Du kan dermed frit vælge at afslå alle tilbuddene, hvis du alligevel ikke ønsker at få udarbejdet en tilstandsrapport – helt uforpligtende.
  • Billigt – Som vi også var lidt inde på i forrige afsnit, så er en tilbudstjeneste en perfekt mulighed for at presse prisen nedad og dermed ende med et knivskarpt og billigt tilbud på en tilstandsrapport på landejendom. Den øgede konkurrence blandt leverandørerne yder deres incitament til at give dig som forbruger bedre priser.
  • Tidsbesparende – Det kan hurtigt tage ufatteligt mange timer at lave research og indhente tilbud fra forskellige dygtige byggesagkyndige selv. Når du bruger opgaveformularen og udbudstjenesten på 3byggetilbud.dk, så har du direkte adgang til et stort udvalg af forhåndsgodkendte og kvalitetsstemplede leverandører.

Som du kan se af listen ovenfor, så er der mange fordele ved at sætte din opgave i udbud via 3byggetilbud.dk frem for at indhente priser på tilstandsrapporter på landejendomme selv.

Hvis du fortsat mangler information om tilstandsrapporter generelt set, så kan du læse videre herunder, hvor vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig.

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er en grundig rapport, som redegør for ejendommens stand fra ende til anden.

Rapporten bliver udfærdiget af en fagmand – en såkaldt uvildig eller beskikket byggesagkyndig – som går boligen eller landejendommen igennem for eventuelle fejl og mangler.

Det kan du bruge rapporten til

Sælger du en landejendom, så kan du bruge tilstandsrapporten til at få inspiration til de dele eller områder af ejendommen, som du med fordel kan forbedre.

Det kan f.eks. være, at rapporten anbefaler dig at udskifte taget eller efterisolere, hvormed kvaliteten af boligen forbedres og din salgspris dermed forhøjes væsentligt.

Er du køber, så kan du bruge rapporten til at danne dig et grundigt overblik over boligens stand. Er der skader, fejl og mangler, som du måske ikke selv havde opdaget i første hug, så kan rapporten give dig et praj om dette.

Er tilstandsrapport på landejendom obligatorisk?

Det er ikke obligatorisk at lave en tilstandsrapport, hvis du vil købe eller sælge en bolig i Danmark – heller ikke landejendomme.

Du skal dog bruge en tilstandsrapport, hvis du som sælger ønsker at tegne en ejerskifteforsikring.

Men her gælder der særlige regler: Er landejendommen med tilhørende landbrugspligt, så kan der ikke tegnes ejerskifteforsikring, og dermed bortfalder sælgers umiddelbare incitament til at få udarbejdet en rapport.

Dog kan det fortsat være en god idé at få lavet en, da køber typisk gerne vil kunne danne sig et indblik i ejendommens stand, fejl og eventuelle mangler inden handlen.