Tilstandsrapport Ejerlejlighed

Er du i gang med at finde ud af, hvem der skal lave en tilstandsrapport på din ejerlejlighed? Her på Tilstandsrapport-pris.dk kan vi hjælpe dig med at få den bedste pris. Det eneste du skal gøre for at få en god pris på en tilstandsrapport på din ejerlejlighed, det er ganske enkelt at læse med her: Så skal vi nok vise dig, hvordan du kan spare mange penge!


Få 3 gratis tilbud på tilstandsrapport på ejerlejlighed

tilstandsrapport ejerlejlighedI samarbejde med 3byggetilbud.dk kan vi give dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport på ejerlejlighed. Tilbuddene bliver givet af professionelle og beskikkede byggesagkyndige – typisk i nærheden af din bopæl.

Ved brug af 3byggetilbud.dk vil du med al sandsynlighed få den bedste tilstandsrapport pris som muligt. Skulle prisen alligevel være for høj, har du altid lov til at takke nej til tilbuddene, da de er gratis og forpligtende.

3byggetilbud.dk anbefales fordi:

  • Det er 100% gratis og uforpligtende
  • Du modtager tilbuddene inden for 1-3 arbejdsdage
  • Det tager ikke mere end 5 minutter

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport på ejerlejlighed


Værd at vide om tilstandsrapporter ved ejerlejligheder

Hvis det er første gang, at du skal sælge en lejlighed, kan det hele godt virke en smule forvirrende. Derfor vil det måske være en god ide at sætte dig mere ind i, hvad en tilstandsrapport af en ejerlejlighed egentlig indebærer? Herunder kommer vi med lidt ekstra viden. Hvis du gerne vil vide endnu mere om tilstandsrapporter, så henviser vi til forsiden.

Er tilstandsrapporten lovpligtig?

Det enkle svar er nej. Dog skal du vide, at hvis du IKKE får udført en tilstandsrapport af en beskikket byggesagkyndig, så mister du din ret til at tegne en ejerskifteforsikring. Det er ejerskifteforsikringen, der sikrer dig, at du ikke hæfter for eventuelle skader og mangler ved lejligheden i fremtiden. Vi anbefaler ALTID, at du får lavet en tilstandsrapport, så er du på den sikre side.

Udgifterne til fremtidige mangler og skader kan meget hurtigt overstige det beløb, du skal betale for en tilstandsrapport. Af den grund mener vi ganske enkelt ikke, at det kan betale sig at lade være med at få lavet en tilstandsrapport af ejerlejligheden.

Kan tilstandsrapporten bruges til at få en højere salgspris?

Ja, det kan den faktisk. Men det kræver tit og ofte, at tilstandsrapporten bærer præg af et minimum af fejl. Det vil sige, at du helst ikke skal have K2’ere og K3’ere, hvis du vil bruge rapporten til en højere salgspris.

Har du en tilstandsrapport på ejerlejligheden kun viser et par K1’ere, så er der stor sandsynlighed for, at du kan bruge rapporten til at få en højere salgspris. Køberne vil nemlig have svært ved at bruge ”fejl og mangler” som et argument til en lavere pris, da rapporten jo tydeligt viser, at lejligheden stort set ikke fejler noget.

En del sælgere laver IKKE en tilstandsrapport af ejerlejligheden

Der er faktisk en del sælgere, der vælger at undlade tilstandsrapporten ved salg af lejligheden. Dette skyldes, at en ejerlejlighed typisk er i samme bygning som mange andre lejligheder. Og hvis der skal laves en tilstandsrapport, så skal den laves for hele bygningen, hvilket kan være dyrt.

Som tidligere nævnt er det ikke muligt at tegne en ejerskifteforsikring uden en tilstandsrapport. Det betyder, at du som sælger har ansvaret for eventuelle fejl og mangler ved lejligheden i 10 år. Dog kan det efterfølgende være svært for køber at få gennemført et krav for fejl, mangler og skader. Derfor tør mange sælgere at ”tage chancen”.

Hvad gør du så som køber?

Står du som køber i en situation, hvor du gerne vil købe en lejlighed, men ikke få en tilstandsrapport, så anbefaler vi, at du allierer dig med en byggesagkyndig. En byggesagkyndig kan rådgive dig og gennemgå lejligheden for fejl, mangler, skader og lignende.

Denne gennemgang kan vise sig at være yderst lukrativ. For hvis det viser sig, at ejerlejligheden bærer præg af forholdsvis mange fejl, så kan du bruge det som et argument til at få salgsprisen ned. Derudover vil gennemgangen også give dig viden om, hvilke renoveringer du skal bruge penge på, når/inden du flytter ind.

Det er vigtigt at nævne, at gennemgangen af byggesagkyndige skal udføres, inden en eventuel underskrift på købsaftalen. Er der indsat rådgiverforbehold i købsaftalen, kan du godt have underskrevet købsaftalen inden gennemgangen.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport på ejerlejlighed