Nyt

Spar penge på elregningen

lavere elregning

Hvis du har købt et nyt hus eller en ny lejlighed, kan du overveje at få checket dit elforbrug igennem. Der er mange penge at spare, hvis du sætter dig lidt ind i, hvordan du kan skære ned på dit elforbrug uden at gå på kompromis med komforten.

En hurtig og effektiv måde at spare penge på elregningen på, er ved at skifte elselskab. Mange ved ikke hvor nemt det er at skifte elselskab, men det tager faktisk mindre end to minutter! Du kan nemt sammenligne priserne på de forskellige elselskaber og derefter vælge det billigste i forhold til dit behov. Mange elselskaber har tilmed et tilbud om at give gratis el de første seks måneder, hvis du ikke har benyttet dem før. Således kan du faktisk få gratis el i mange måneder, hvis du skifter til et nyt selskab hvert halve år.

Læs også: El-tjek

Kig på dine apparater – og sluk for dem

Hvis du er tilfreds med dit elselskab, men stadig ønsker at bruge færre kilowatt timer hver måned, kan du med fordel begynde at kigge på alle de maskiner, som bruger el i hjemmet. Gå efter energimærke A, når du skal anskaffe dig for eksempel ny opvaskemaskine og tørretumbler. Og når det kommer til tørretumbleren, kan det gøre en stor forskel at bruge den mindre, også selvom den har den rigtige energimærkning. Hvis du begynder at hænge dit vasketøj til tørre i en tørrekælder eller på et tørrestativ uden for i stedet for at tørretumble det, vil du hurtigt mærke et fald i elregningen.

Ligesom med de andre hvidevarer skal du naturligvis også kigge efter energimærke A, når du skal anskaffe en ny vaskemaskine. Men der er andre ting, du kan gøre, når du vasker tøj, som sparer miljøet og din pengepung for unødig overbelastning. Fyld din maskine helt op, når du vasker tøj i det nye badeværelse og prøv at skrue lidt ned for temperaturen. Der er sjældent behov for at vaske almindeligt tøj på 40 grader – vask i stedet på 30 grader og køb vaskepulver, der er tilpasset denne temperatur. Disse simple tiltag kan gøre en enorm forskel i det lange løb.

En anden stor strømsluger er apparater, der står på standby. Det er især et problem med ældre tv’er og og musikanlæg, men også de moderne udgaver bruger unødig strøm, når de står på standby. Sluk altid for dem på kontakten – så er du sikker på, at elmåleren ikke tæller langsomt op om natten og når du ikke er hjemme.

Brug pæren

De fleste af os er opdraget med at slukke lyset efter os, når vi går hjemmefra. Men at slukke lyset i de rum, vi ikke er i – også når vi er hjemme – er en god idé, hvis man gerne vil spare lidt på strømmen. Desuden gør det en stor forskel at vælge de rigtige elpærer. LED-pærer bruger meget mindre el end klassiske halogenpærer, og så holder de desuden også meget længere, så det er ikke noget, man skal bruge penge på særlig ofte.

Læs også: Elinstallationsrapport

Skriv en kommentar