Uncategorized

Prisforhandling: Sådan presser du prisen i bund ved boligkøb

Annonce:

Det er sjældent, at boliger bliver solgt til den pris, de er udbudt til. Der er mange måder, hvorpå du kan presse prisen ned, når du skal købe ny bolig. Se her, hvordan du gør.

For mange boligkøbere er det vigtigt at få et afslag i prisen. Det kan dog være vanskeligt at kaste sig ud i en forhandling om prisen, hvis ikke det er noget, man har prøvet før. I mange tilfælde kan det være en god idé at alliere sig med en køberrådgiver, der kan hjælpe med at presse prisen ned, ligesom vedkommende kan sikre, at du ikke bliver snydt eller overser væsentlige dele af kontrakten.

 

Du kan læse mere om, hvad du kan få hjælp til, hvis du klikker dig ind på NEMADVOKATs side om køberrådgivning i forbindelse med huskøb, som du finder her.

Læg en strategi, som du holder fast i

Det vigtigste, når du skal forhandle om prisen på en bolig, er, at du lægger en strategi, som du efterfølgende ikke afviger fra. Det eneste, der kan ske, er, at du får et nej. Det kan derfor altid betale sig at sigte efter at opnå et afslag i prisen.

 

Der er flere måder, du kan anvende, når du skal argumentere for, hvorfor du bør få et nedslag i prisen. Hvis der eksempelvis er skader på ejendommen, har du mulighed for at få en byggesagkyndig til at vurdere omfanget af dem, hvorefter du kan få et overslag på, hvad det vil koste at udbedre skaderne.

 

Det kan du bruge som argument, når du skal forhandle om prisen. Skal der eksempelvis lægges nyt gulv, kan du indhente et tilbud, som du kan vedlægge, når du forhandler om prisen, så der er et konkret beløb at tage udgangspunkt i.

En prisforhandling er et psykologisk spil

Det er vigtigt at have is i maven, når du som potentiel køber forsøger at presse prisen ned. Du må ikke lade dig styre af dine følelser. Derfor er det vigtigt, at du på forhånd beslutter dig for, at du udelukkende byder på boligen, hvis du virkelig gerne vil bo der. I bund og grund handler det om, at boligen skal opfylde de behov, som du ligeledes har skitseret, før du begynder at kigge på bolig.

 

Herudover er det vigtigt, at du kender dit mål. Bestem dig for, hvor meget du maksimalt vil give for boligen. På den måde er det lettere at forhandle om prisen, fordi du ved, hvad din grænse er. Det gør det mindre vanskeligt at have is i maven, når du forhandler om prisen.

 

Husk desuden på, at boligens pris ikke stemmer overens med dine faktiske udgifter. Det koster også penge at sidde i boligen hver måned, ligesom du skal betale penge, når den skal vedligeholdes, der skal betales forsikring, skatter og lignende. Det bør du have med i dine overvejelser, før du byder.

Få en køberrådgiver med på dit hold

Det er en god idé at hyre en køberrådgiver, der kan hjælpe med at gennemgå juridiske dokumenter, så du er sikker på, at du ikke bliver snydt, når du køber ny bolig. En køberrådgiver vil typisk gennemgå BBR-oplysninger, markedsstatistik, lokalplaner og boligens tidligere salgspriser, så du har det rette grundlag at sammenligne ud fra.

 

Samtidig er flere køberrådgivere uddannede ejendomsmæglere, som blot har skiftet fra at varetage sælgers parti til at varetage købers. Det betyder, at køberrådgiveren kender alle de tricks, en ejendomsmægler anvender. De færreste vil købe nyt hus mere end to gange i livet, hvorfor det kan være vanskeligt at kende til alle de faldgruber, man skal undvige, når man skal forhandle om prisen på en bolig.

Skriv en kommentar