Nyt

Hvad koster en tilstandsrapport?

boligeftersyn

En tilstandsrapport beskriver boligens stand, herunder om der er nogle væsentlige fejl og mangler. Den er således god at bruge som sælger, så du kan danne dig et overblik over boligens stand og fastsætte en salgspris.

Men hvad koster en tilstandsrapport egentlig? Er der en måde at spare penge på, når du skal have lavet rapporten? Og hvis ja, hvordan bærer du dig lige ad med det?

Disse spørgsmål ser vi nærmere på i denne guide, så du er bedre rustet, når du skal videre med bolighandlen.

Du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport ved at klikke på den grønne knap herunder.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Pris på tilstandsrapport: Sådan får du det bedste tilbud

Det er svært at give et entydigt svar på, hvad en tilstandsrapport koster. Det kan dels variere ud fra boligens type, beliggenhed og størrelse, dels ud fra, hvilken byggesagkyndig eller firma du vælger til opgaven.

Men groft sagt ligger tilstandsrapporter typisk et sted mellem 3.000-6.000 kroner – nogle gange op mod 10.000 afhængig af opgavens omfang.

Hvis du vil sikre dig selv det bedste tilbud, er det vigtigt, at du ikke bare vælger den første den bedste leverandør, du kan finde. Du skal derimod indhente tilbud fra forskellige firmaer og sammenligne disse tilbud og priser for at give dig selv så gode kort på hånden, som muligt.

Det kan imidlertid tage lang tid at indhente tilbud selv. Derfor anbefaler vi altid, at du bruger en tilbudstjeneste på nettet – gerne en effektiv og gratis en af slagsen.

Den mest populære og største i Danmark hedder 3byggetilbud.dk. På 3byggetilbud.dk kan du således gratis og 100% uforpligtende indhente op til 3 tilbud på en tilstandsrapport eller hvilken som helst anden bolig- eller byggerelateret opgave.

3byggetilbud - hvad koster en tilstandsrapport

Sådan bruger du nemt 3byggetilbud.dk til at spare penge

Grunden til, at du kan spare penge ved at bruge 3byggetilbud.dk, skal findes i konkurrenceelementet. Når du sætter din opgave i udbud via 3byggetilbud.dk, sker der nemlig det, at leverandørerne konkurrerer internt for at overbevise dig. Dette presser prisen nedad i forhold til, hvis du blot havde ringet til den første byggesagkyndige, du kunne finde i telefonbogen.

Du bruger 3byggetilbud.dk via følgende 3 simple trin:

  1. Klik dig ind på hjemmesiden via linket her på siden
  2. Udfyld opgavebeskrivelsen så godt, du kan – og husk de nødvendige kontaktinformationer
  3. Send opgaven ind, og du modtager efter højst et par dage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud

Det koster dig kun noget, hvis du vælger at tage imod det bedste tilbud, du får. Du kan således takke pænt nej tak til alle 3 tilbud, hvis du ombestemmer dig, og det vil ikke have kostet dig en rød reje.

Prisen blev sat fri i 2016

Før 2015/2016 var der fastsat et øvre loft for, hvor stort et vederlag byggesagkyndige måtte opkræve for at lave en tilstandsrapport. Dette er ikke tilfældet mere, og prisen kan derfor være væsentligt højere hos nogle leverandører.

Der er dog fortsat ingen nedre grænse, og det giver derfor stadig rigtig god mening at sætte din opgave i udbud, så leverandørerne kan byde ind og konkurrere med hinanden på prisen.

Hvad koster en tilstandsrapport?
5 (100%) 1 vote

Skriv en kommentar