Nyt

Gør dit hus klar til salg

boligeftersyn

Når du skal have dit hus sat til salg, så er du vel interesseret i, at det bliver solgt så hurtigt som muligt og til så god en pris som muligt.

For at opnå disse mål er der en hel del, du kan gøre selv. Du kan nemlig sørge for, at dit hus præsenterer sig så flot og så velholdt som overhovedet muligt.

Du sælger en boligdrøm

Et hus til salg er ikke bare et hus til salg. Det er også en boligdrøm, der kan realiseres.

Eventuelle købere ser selvfølgelig dit hus med helt andre øjne, end du gør. De ser sig selv og deres familie i huset. De ser på, hvor meget huset og haven trænger til en kærlig hånd – eller flere. Og de ser måske på noget, som du synes er hygge og gode minder, som rod og dårlig smag.

Det kan være svært for husejeren selv at se, for man udvikler en vis blindhed over for ens eget rod og særprægede indretning.

Husets og havens tilstand

Du kan som husejer også have totalt blinde vinkler i forhold til, hvor velholdt huset og haven er. Du ser måske slet ikke, at træværket skriger efter maling, at trappen mangler et trin eller at hækken ligner noget fra eventyret om Tornerose.

Alt det – og mere til – det ser en potentiel køber, når han kommer og beser dit hus. Han ser og vurderer, hvor meget arbejde der er i både hus og have. Og den pointe skal du ikke undervurdere. Den kan sagtens lægge en tung skygge over hele førstegangsindtrykket, og så kommer han i hvert fald ikke tilbage.

Rod, dårlig indretning og en skidt helhedstilstand kan skræmme enhver mulig køber væk.

Gør noget ved det!

Tag de kritiske briller på eller inviter nogen til at gøre det, og gå huset og haven grundigt igennem som om, du ingen følelser havde for huset og tingene, og forestil dig, at du ser det hele for første gang. Det kan være virkelig svært, og det kan være nødvendigt, at det ikke er dig selv, der gør det.

Noter dig alt det, som ikke spiller. Gør rent, ryd op, og ryd ud – både ude og inde. Det giver luft i indretningen, og du kan bedre se de enkelte rum. Og så kan du bedre danne dig en overblik over, hvordan det hele ser ud.

Er det slemt, er det nok ikke så realistisk, at du får bugt med det hele, men så må du prioritere.

Opgaver for en handymand eller for en fagmand

I din prioriteringsproces må du gøre op med dig selv, hvilke opgaver der skal gøres, og hvilke af dem du selv kan løse. Er du presset tidsmæssigt, så må du også vurdere, hvor mange og hvilke af opgaverne du skal have en fagmand til at klare.

Meget kan klares med maling. Står rummene nymalede, vil de altid være mere attraktive.

Er dit hus et træhus, så kan det være rigtig godt at give det en gang maling.

Måske skal dine gulve slibes og lakeres, måske har murværket slået revner, måske skal der fældes et par træer?

Er der opgaver, du har brug for noget vejledning til, så kan du få det hos byggeexpert.dk, der kan guide dig igennem mange arbejdsprocesser.

I det hele taget drejer det sig om at give potentielle købere et rart indtryk af, at huset er rart at være i, nemt at indrette hyggeligt og ikke trænger til den helt store renovering lige med det samme.

Den ekstra arbejdsindsats, der ligger i at få gjort dit hus salgsklar, er en virkelig god investering, som betaler sig.

Skriv en kommentar