Nyt

Fem nemme måder at forbedre dit energimærke

energirapport

Et godt energimærke kan være med til at øge værdien af en bolig, og derudover bliver boligen også nemmere at sælge, hvis den har et godt energimærke. Energimærket er ofte én af de første ting, som potentielle købere kigger på, når de skal danne sig et overblik over de boliger, som er til salg på markedet. I mange tilfælde kan man risikere, at en bolig helt bliver frasorteret, hvis den har et dårligt energimærke.

I mange tilfælde kræver det kun en lille indsats at forbedre en energimærket i din bolig, og du kan måske endda nøjes med nogle små forbedringer for at få forbedre energimærket til et bedre niveau.

Mere isolering på loftet

Varme stiger altid opad, og derfor kan det ofte betale sig at tilføje mere isolering på loftet af en bolig. Dette er normalt ikke en særlig dyr boligforbedring, og derfor er det også værd at overveje, hvis din bolig snart skal sættes til salg.

Generelt er det vigtigt at huske på, at jo ældre din bolig er, des dårligere er isoleringen oftest. Med andre ord kan det gøre en ekstra stor forskel, hvis du sørger for tilstrækkelig isolerende materiale på loftet af en ældre bolig.

Nye vinduer

Nye vinduer kan gøre en kæmpe fordel i forhold til energimærket, og selvom det er en lidt større investering, så kan det virkelig betale sig. Boligkøbere går ofte efter huse, som har nye vinduer og/eller nyt tag, så det er blot en fordel, hvis du udskifter vinduerne. Ofte vil værdiforøgelsen være større end din investering, så det er værd at overveje, hvis din bolig har gamle vinduer.

Du kan spare mange penge på dine nye vinduer, hvis du vælger at montere dem selv. Ofte er håndværkernes løn næsten halvdelen af omkostningerne, så det kan virkelig betale sig at trække i arbejdstøjet, hvis du har hænderne skruet rigtigt på – og eventuelt nogle gode venner, som kan hjælpe dig med de tunge løft.

Udskiftning af gammel terrassedør

Det er ikke sikkert, at du har råd til at udskifte alle boligens vinduer, men i så fald kan det også være en god investering bare at udskifte en gammel terrassedør. De fleste terrassedøre har en rigtig stor glasflade, og det betyder, at der kan være et ufatteligt stort varmetab, hvis døren er gammel.

Moderne terrassedør, som blandt andet ses her, er langt mere energivenlige, og derfor kan de også gøre en forskel i forhold til energimærket. Du kan sagtens vælge at montere den selv og dermed tjene penge ekstra på din investering, idet du sparer håndværkerlønnen.

I forhold til din nye terrassedør er det dog naturligvis først og fremmest vigtigt, at den passer til resten af huset.

Udskiftning af olie- eller gasfyr

Der er i dag rigtig mange forskellige energivenlige alternativer til olie- eller gasfyr. Du kan for eksempel vælge at udskifte fyret med et mere grønt alternativ som for eksempel et jordvarmeanlæg, som kan varme din bolig op med den naturlige varme, der altid er i jorden.

Et ny jordvarmeanlæg vil med stor sandsynlighed lokke flere købere til, og det vil også gøre dit hus mere attraktivt. Flere og flere går op i miljøvenlighed, og et jordvarmeanlæg tjener sig selv ind i længden. Det betyder naturligvis også, at du øger værdien af din bolig, når du investerer i et jordvarmeanlæg eller en lignende type af alternativ opvarmning.

Skriv en kommentar