Elinstallationsrapport pris

En elinstallationsrapport er kort sagt en gennemgang af de elektriske installationer, der findes i boligen. Gennemgangen er uvildig og udføres af professionelle og autoriserede elinstallatører. Installationernes funktionsdygtighed og lovlighed er det primære fokus under udførelsen af en elinstallationsrapport.

Rapporten er nødvendig (sammen med tilstandsrapporten), hvis der skal tegnes en ejerskifteforsikring.


Sådan får du bedste pris på el-rapporten

En elinstallationsrapport pris varierer ufatteligt meget afhængig af, hvilken elinstallatør du har hyret til at udføre opgaven. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du indhenter flere forskellige tilbud, så du ikke ender med at betale alt for meget.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en elinstallationsrapport

3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende få tre tilbud på en elinstallationsrapport. Det anbefaler vi at gøre, hvis du gerne vil have så god en pris som muligt.

Få 3 gratis tilbud på en elinstallationsrapport


Hvem skal bestille elinstallationsrapporten?

Det skal sælger. Sælger af boligen har til opgave at finde en autoriseret og professionel elinstallatør, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Husk ejendomsmægleren ikke må skabe kontakt mellem dig som sælger og elinstallatøren.

Hvad indeholder en el-rapport?

Som tidligere nævnt har rapporten til formål at gennemgå de elektriske installationer. Elinstallatøren tager prøver, vurderer og undersøger de forskellige installationer meget nøje.

Du kan forvente, at elinstallatøren bl.a. gennemgår følgende:

  • Kontrolmålinger af fejlstrømsafbrydere
  • Kontrol af eltavler
  • Gennemgang af lavvoltsinstallationer
  • Kontrol af installationernes antal og dimensionering

Er el-rapporten lovpligtig?

elinstallationsrapport prisDet korte svar er nej. Dog er den nødvendig at få udført sammen med tilstandsrapporten, hvis du vil tegne en ejerskifteforsikring. Derfor anbefaler vi altid som udgangspunkt at få udført en elinstallationsrapport. Også selvom prisen kan synes at være høj. Prisen ved ikke at få rapporten udført kan vise sig at blive mange gange højere. Derfor kan det ganske enkelt ikke betale sig at lade være.

Elinstallationsrapport pris: Hvad koster det?

Prisen på en el-rapport varierer som sagt meget. Dog skal du forvente, at priserne i gennemsnit vil være på ca. 1500 kr. Denne pris er gældende for boliger op til 135 m2. Har du en større bolig, skal du forvente en højere pris.

Prisen kan være højere ved landbrugsejendomme og erhvervsbygninger

Hvis du er på jagt efter en el-rapport på landbrugsejendomme og-/eller erhvervsbygninger, skal du forvente, at prisen er højere. Hvor meget højere er svært at svare på, da det afhænger af ejendommens/bygningens størrelse, tilgængelighed osv.