El-tjek pris

→ På 3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende få 3 tilbud på et el-tjek
Hvis du ønsker at sælge dit hus, din lejlighed eller din andelsbolig, så bør du på det kraftigste overveje at få lavet et el-tjek.

Med et el-tjek får du samtidig en elinstallationsrapport, som er påkrævet, såfremt du vil tegne en ejerskifteforsikring.

Et el-tjek skal altid udføres af en godkendt og autoriseret elinstallatør, som foretager en grundig kontrol af alle synlige installationer i boligen.

Men hvordan får du så fat i de gode tilbud, så du er sikret en fornuftig el-tjek pris?

Det kigger vi nærmere på i denne guide, hvorefter vi kommer nærmere ind på diverse lovmæssige forhold og fordele ved at få lavet et el-tjek af din bolig.

Sådan får du den bedste el-tjek pris

el-tjek pris

Indhent tilbud på 3byggetilbud.dk og få den bedste eltjek pris

Når du skal have lavet et el-tjek ved hussalg, så er det vigtigt, du indhenter flere forskellige tilbud. Selvom der er fastsat et maksimalt loft for prisen på el-tjek i Danmark, så er der stadig mange penge at spare ved at finde den rette leverandør.

Men tager det ikke lang tid?

Jo, hvis du skal indhente tilbud på egen hånd, så kan det være en uoverskuelig og tidskrævende opgave.

Der findes dog en nem og også gratis smutvej, som rigtig mange andre danske boligejere benytter sig af hver dag: En online tilbudstjeneste.

En tilbudstjeneste på nettet er en slags mellemmand, som sætter din opgave i udbud blandt en række forhåndsgodkendte leverandører – i dette tilfælde autoriserede elinstallatører.

Derfor sparer du penge: Når leverandørerne så konkurrerer internt om at vinde din opgave, da det er dig, der bestemmer, så vil prisen også blive et væsentligt konkurrenceparameter.

Dermed sparer du både tid og penge, og du kan kvit og frit vælge og vrage blandt tilbuddene.

Den mest anvendte og populære tilbudstjeneste inden for el-tjek og andre boligopgaver i Danmark hedder 3byggetilbud.dk.

Spar penge på 3byggetilbud.dk via 5 enkle trin

3byggetilbud.dk har allerede hjulpet over en kvart million danske boligejere og -købere med at finde den helt rigtige leverandør til deres opgaver og samtidig sparet tid og penge.

Du kan bruge 3byggetilbud.dk til at finde den bedste el-tjek pris i dit område af landet.

Det gør du via disse 5 enkle trin:

 1. Klik ind på 3byggetilbud.dk’s hjemmeside via linket her på siden
 2. Udfyld felterne med nødvendige kontaktinformationer
 3. Beskriv din opgave grundigt – fortæl gerne om boligens alder, type, antal etager o. lign.
 4. Send opgaven ind, så 3byggetilbud.dk kan sætte den i udbud blandt forhåndsgodkendte elinstallatører
 5. Modtag op til 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du kan vælge mellem, som du har lyst

Få 3 gratis tilbud på et eltjek

OBS: Du kan til enhver tid afslå alle de tilbud, du modtager, hvis du ikke har lyst til at få udført et el-tjek alligevel af den ene eller den anden grund. Dermed har du ikke brugt en krone, da du kun betaler prisen for dit el-tjek, hvis du rent faktisk tager imod et af tilbuddene.

El-tjek ved hussalg

Når du skal sælge en bolig, er det vigtigt at få udført en elinstallationsrapport. Rapporten bruges nemlig som en del af huseftersynsordningen sammen med tilstandsrapporten, så du kan tegne en ejerskifteforsikring.

el-tjek ved hussalg er dermed en rigtig god idé, hvis du ønsker at forsikre dig mod eventuelle skader og fejl op til 10 år efter boligsalget.

Et el-tjek ved salg af bolig foregår således:

 • En autoriseret elinstallatør kommer ud til dog og gennemgår alle husets synlige installationer
 • Han foretager de nødvendige måler og tager forskellige stikprøver af udtagene
 • Når han har gennemført sin kontrol, udfærdiger han en såkaldt elinstallationsrapport til dig

Med et el-tjek ved hussalg kan du efterfølgende bruge rapporten til at kigge på eventuelle forbedringer af dine installationer. Disse forbedringer kan så medvirke til en højere salgspris samt forøge dine chancer for at gennemføre en handel.

El-tjek af andelsbolig

eltjek andelsbolig

Skal du have udført et el-tjek på din andelsbolig?

De fleste andelsboligforeninger stiller krav om, at der udføres et el-tjek af din andelsbolig, når du ønsker at sælge. Dette tjek bruges til en elinstallationsrapport ligesom i ovenstående afsnit, hvormed du som sælger kan fraskrive dig ansvaret for eventuelle skader og fejl i op til 10 år efter gennemført handel.

Med etel-tjek af andelsbolig sørger den autoriserede elinstallatør for at kortlægge alle de synlige installationer samt standen og lovligheden af disse.

Hvad enten der er tale om en andelslejlighed eller et -hus, så kan du bruge 3byggetilbud.dk – som nævnt tidligere i guiden – til at indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud. Dette forøger dine chancer for at få den bedste el-tjek pris til din andelsbolig.

Regler

Der findes et par forskellige el-tjek regler, du bør kende til, inden du begynder at indhente tilbud på din elinstallationsrapport.

Første og fremmest vil vi gøre opmærksom på, at et eltjek ikke er gyldigt for evigt. Som udgangspunkt betyder de el-tjek regler, der på dette område, at elinstallationsrapporten er gyldig i 1 år, efter den er blevet lavet.

Grunden til dette er, at man ønsker at sikre køber mod forringelser eller lignende, efter at rapporten er blevet udført. Får du f.eks. udfærdiget dit eltjek 1. juni 2017, så vil du skulle have lavet et nyt tjek igen omkring 1. juni 2018 osv.

Dernæst skal du være opmærksom på, at en elinstallationsrapport ikke er påkrævet ved lov, men det kan være påkrævet sammen med tilstandsrapporten, såfremt du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring.

Foruden disse el-tjek regler, bør du kende til selve karakterskalaen, som rapporten udarbejdes ud fra:

 • IB – Ingen bemærkninger – dine elinstallationer er i orden
 • K0 – Små praktiske eller kosmetiske mangler
 • K1 – Ulovlige forhold i installationerne, men ikke noget, som er farligt eller påvirker funktionaliteten
 • K2 – Ulovlige forhold i installationerne, som på sigt kan føre til fare for personerne i boligen, eller som på længere sigt kan føre til nedsættelse af funktionaliteten af installationen
 • K3 – Ulovlige forhold, som inden for kort tid kan risikere at føre til brand eller anden personskadelig fare for beboerne, eller som nu eller på kort sigt kan føre til nedsættelse af funktionaliteten af installationen
 • UN – Installationen bør undersøges nærmere

Er du i tvivl om de forskelligeel-tjek regler, så kan du altid forhøre dig hos en autoriseret elinstallatør og få vejledning af denne.

El-tjek af lejlighed

Eftersom el-tjek kan udføres i alle ejerboliger, så kan du også få lavet et såkaldt el-tjek af lejlighed – det gælder dog, uanset om du bor i en ejerlejlighed eller en andelslejlighed.

Ved et el-tjek af lejlighed, er det typisk billigere end i huse, da prisen for et el-tjek ofte også afhænger af boligens areal.

Det er vigtigt at få udført et el-tjek af din lejlighed, når du vil sælge. Vil du fraskrive dig det sædvanlige ansvar for eventuelle fejl og mangler i op til 10 år efter handlen, så skal du tegne en ejerskifteforsikring, og denne forsikring kræver en elinstallationsrapport.

Er el-tjek lovpligtigt?

Hvis du har gået med planer om at sælge eller købe bolig, så har du måske tænkt følgende ’Er el-tjek lovpligtigt?’

Svaret på dette spørgsmål er slet og ret: Nej.

Det er ikke lovpligtigt at få udført hverken en tilstandsrapport eller en elinstallationsrapport, når du vil sælge din bolig. I modsætning til dette kan vi f.eks. nævne, at udfærdigelsen af et energimærke af boligen er lovpligtig og ikke kan fravælges.

Vi har allerede været inde på det i løbet af guiden, men vi understreger endnu engang, at du skal bruge et el-tjek for at tegne en ejerskifteforsikring.

Så selvom et el-tjek ikke er lovpligtigt, så vælger langt størstedelen af alle boligejere at få det gjort alligevel, så de ikke hæfter for eventuelle erstatninger i hele 10 år efter et boligsalg.

Læs mere om lovgivningen på området på:

https://www.sik.dk/Virksomhed/El-for-fagfolk/Vejledninger-om-elarbejde/Elsyn-retningslinjer-for-elsyn

Pris: Hvad koster et el-tjek?

Et el-tjek er ikke specielt dyrt, og det vil være en af de mindre udgifter i forbindelse med dit boligsalg. Der er fastsat et øvre loft for prisen på elinstallationsrapporter i Danmark, og firmaerne kan således aldrig kræve en pris, der er højere end dette loft.

Prisen kan dog godt reduceres til at blive billigere, og derfor bør du fortsat forsøge at indhente tilbud fra forskellige autoriserede elinstallatører – på den måde er du sikret en god el-tjek pris.

Afhængig af størrelsen på din bolig samt boligens alder, så vil en elinstallationsrapport typisk koste et sted mellem 1.500 og 3.500 kroner.

Få 3 gratis tilbud på et eltjek

Hvad kan jeg bruge en elinstallationsrapport til?

Du kan bruge en elinstallationsrapport konstruktivt, hvad enten du er køber eller sælger af en bolig.

Det kan du bruge rapporten til som køber:

 • Få et indblik i standen af de synlige installationer i boligen
 • Få en idé om eventuelle udgifter til forbedringer
 • Blive gjort opmærksom på eventuelle fejl og mangler, du ikke selv ville have opdaget i din gennemgang af boligen

Det kan du bruge rapporten til som sælger:

 • Som sælger er den vigtigste grund til at få lavet et el-tjek ved hussalg, at du kan tegne en ejerskifteforsikring
 • Du kan også bruge rapporten til at vurdere, hvor du bør sætte ind og foretage forbedringer og dermed forøge salgsprisen

Husk, at det er frivilligt at få lavet el-tjek, men det kan meget sjældent svare sig at undlade jf. kravene til at tegne en ejerskifteforsikring.