Uncategorized

Der er fart på hussalget – sælg din bolig nu

Der er fart på hussalget, og siden 2018 er der også kommet gang i salget uden for de større byer.

Efter flere år med fremgang i dansk økonomi har flere og flere danskere fået mod på at udleve deres boligdrømme. Og det er faktisk ikke kun ved at købe bolig i Danmark. Der er nemlig flere og flere danskere der også køber en feriebolig i f.eks Sydspanien, men det er en helt anden historie.

De lave renter har også gjort det muligt for flere danskere at skifte lejeboligen ud med en ejerbolig. Udviklingen på boligmarkedet har også givet flere boligejere blod på tanden i forhold til at sælge deres huse og udleve deres boligdrømme. Måske er du en af dem, der gerne vil sælge dit hus? I så fald er der nogle ting, du skal have styr på som sælger.

Tilstandsrapporten er en af dem. Hvis du er i tvivl om, hvad en tilstandsrapport er, og hvem der har ansvaret for at bestille den, kan du læse med her, hvor vi ser nærmere på fordelene ved en tilstandsrapport.

Få styr på tilstandsrapporten

Tilstandsrapport udarbejdes af en bygningssagkyndig. Det er en rapport, der beskriver husets faktiske tilstand. Det er frivilligt at få udarbejdet en tilstandsrapport, men det er et krav, at der er en tilstandsrapport, hvis der skal tegnes en ejerskifteforsikring.

I langt de fleste bolighandler indgår der en tilstandsrapport. Det skyldes blandt andet, at de fleste købere gerne vil se en tilstandsrapport for at undgå ubehagelige overraskelser, når de flytter ind i deres nye bolig.

Som sælger er det dig, der skal sørge for at få udarbejdet en tilstandsrapport. Hvis du benytter dig af en ejendomsmægler, vil han eller hun typisk kunne anbefale dig en byggesagkyndig, som kan udarbejde tilstandsrapporten. Ejendomsmægleren må dog ikke selv tage kontakt til den byggesagkyndige.

Når tilstandsrapporten er færdig, er den gyldig i seks måneder. Hvis dit hus endnu ikke er solgt efter seks måneder, er det muligt at forny tilstandsrapporten for et mindre beløb.

En tilstandsrapport er ikke blot en fordel for køber, som selvfølgelig gerne vil have et indblik i husets tilstand, før han køber det. Det er også en fordel for dig som sælger. Ved at få udarbejdet en tilstandsrapport og give køber et tilbud om ejerskifteforsikring, kan du ikke efterfølgende gøres ansvarlig for eventuelle fejl og mangler.

Såfremt du ikke får udarbejdet en tilstandsrapport, er det nemlig dig, køber kan stille krav til om erstatning, hvis han eller hun opdager skader på huset. Faktisk foreskriver loven, at du kan stilles ansvarlig i helt op til ti år. Og det kan komme til at gøre ondt, hvis der viser sig at være væsentlige skader på huset.

Finansier tilstandsrapporten med et minilån

Hvis pengene er små sidst på måneden, kan et minilån måske være løsningen for dig, når tilstandsrapporten skal betales. Et minilån minder meget om de populære kviklån, men fordelen ved et minilån er, at du kan låne meget små beløb – helt ned til 500 kr. Der er altså ikke nogen krav om, at du skal låne flere tusind kroner for at blive godkendt til et lån.

Det er nemt at optage et minilån. Du kan ansøge om lånet fra din mobil, og kort tid efter har du pengene på din konto.

De eneste krav, du skal opfylde for at optage et minilån, er, at du skal være fyldt 18 år og have NemID. Modsat en bank skal du ikke stille garanti, når du optager et lån, og du skal heller ikke redegøre for, hvad du skal bruge pengene til. Du kan derfor hurtigt og simpelt låne penge uden at skulle fremlægge udførlige budgetter for din bankdame.

Sponsoreret

Skriv en kommentar