Byggesagkyndig pris

Hvad enten du skal have lavet tilstandsrapport, mangler købsrådgivning til købet af dit nye hus, eller ønsker en komplet energirapport over mulige forbedringer, så har du brug for en god byggesagkyndig pris.

I denne guide hjælper vi dig til at få et overblik over de forskellige opgaver, du kan bruge en beskikket byggesagkyndig til. Derudover viser vi dig, hvordan du finder en byggesagkyndig pris, der er til at betale i et noget uoverskueligt marked.

Vi begynder med at se nærmere på, hvad en god byggesagkyndig koster, hvorefter du finder en håndfuld priseksempler og forklaringer. Hvis du er landet her på siden, fordi du gerne vil have en lav byggesagkyndig pris, så kan du roligt læse videre.


Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en byggesagkyndig

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan vi kvit og frit tilbyde dig tre tilbud på en byggesagkyndig. Jo flere tilbud du indhenter, jo større er sandsynligheden for, at du får en lav byggesagkyndig pris. For at få tilbuddene skal du blot følge nedenstående steps.

byggesagkyndig pris

Få 3 gratis tilbud på en byggesagkyndig


Pris: Hvad koster en byggesagkyndig?

Hjælp fra en bygningssagkyndig koster noget vidt forskelligt alt afhængig af den opgave, du skal have udført.

Visse priser af fastsat af staten, hvormed prisen som udgangspunkt altid vil være den samme. Det er dog stadig vigtigt, at du sammenligner forskellige tilbud fra bygningssagkyndige, da kvaliteten og servicen kan variere fra firma til firma.

De fleste opgaver, som byggesagkyndige hjælper med, koster oftest et sted imellem 3.000 og 10.000 kroner.

Nogle gange kan du få brug for en bygningssagkyndig til at håndtere flere forskellige opgaver for dig, og så kan prisen i nogle tilfælde presses lidt nedad.

Priseksempler og forklaringer

Boligmarkedet og dermed også markedet for de opgaver, en bygningssagkyndig kan hjælpe dig med, at mere eller mindre reguleret af staten i et vist omfang.

Det betyder, at makspriserne på nogle opgaver er fastsat ved lov, mens andre opgaver er frie til forhandling. Det betyder dog også, at de opgaver, hvis priser har et maksimalt loft over sig, fortsat godt kan forhandles nedad.

Derfor bør du aldrig bare vælge den første byggesagkyndige du støder på, da din byggesagkyndig-pris måske stadig kan findes billigere med samme høje kvalitet andetsteds.

Herunder ser du priseksempler fra hhv. en tilstandsrapport, et energimærke og bistand i form af køberrådgivning.

Tilstandsrapport:

  • 1. juni 2015 er der ikke længere noget øvre loft for, hvor meget en byggesagkyndig må kræve i vederlag for at lave en tilstandsrapport
  • De fleste bygningssagkyndige udfører dog stadig tilstandsrapport for et overskueligt beløb på mellem 3.000-5.000 kroner. Herunder ser du 3 forskellige priseksempler fra firmaer, der tilbyder tilstandsrapporter:
  • Almindeligt hus over 5 år og et areal på 101 – 250 m²: 4.500 kroner
  • Ejerlejlighed: 3.900 kroner
  • Sommerhus på 0 – 130 m²: 3.900 kroner

Energimærke:

  • For bygninger på mindre end 299 m2 er der fastsat øvre grænser for honoraret, som den byggesagkyndige må opkræve for at lave energimærkning af din bolig
  • Priserne pr. 1. januar 2017 ser således ud:
  • Bygning på 0-100 m2: 5.928 kroner
  • Bygning på 100-199 m2: 6.522 kroner
  • Bygning på 200-299 m2: 7.113 kroner
  • Enfamilieshus uden bygningsgennemgang: 1.072 kroner
  • OBS: Maksimumpriserne sætter kun det øvre loft for priserne på markedet – du kan derfor stadig finde billigere priser ved f.eks. at sende din opgave i udbud

Køberrådgivning:

  • Køberrådgivning af en byggesagkyndig giver dig bl.a. en komplet købergennemgang af din udsete bolig
  • Prisen er jf. Danske Bygningssagkyndige 3.150 kroner for en købergennemgang af boligen
  • Herudover skal der tages højde for udgifter til kørsel efter statens fastsatte takster samt øvrige udlæg

Som du kan se af listen ovenfor, så er det ikke altid givet, at du skal betale den maksimale byggesagkyndig-pris.

Derfor kigger vi nu nærmere på, hvordan du får den bedste kvalitet og pris på en nem, sikker og overskuelig måde:

Hvordan får jeg den bedste pris og kvalitet på en bygningssagkyndig?

Den bedste måde at få en god bygningssagkyndig pris er ved at sætte din opgave i udbud. Dette betyder, at du lader forskellige firmaer konkurrere internt om at vinde opgaven af dig, og det resulterer i to helt grundlæggende fordele:

  1. Kvaliteten presses op, da firmaerne gerne vil overbevise dig om, at de leverer den bedste service og det bedste produkt, der matcher dine behov
  2. Prisen presses nedad, fordi firmaerne samtidig forsøger at tale til din pengepung og dermed giver dig bedre tilbud, end hvis du ikke havde sat opgaven i udbud.

Men skal du så selv stå for udbuddet? Nej, heldigvis ikke. Vi har nemlig i Danmark en række gode tilbudstjenester på nettet, som klarer dette for dig gratis.

Den største tilbudstjeneste på nettet inden for byggeopgaver, herunder en god byggesagkyndig-pris, hedder 3byggetilbud.dk.

Sådan bruger du 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk fungerer hurtigt, nemt og enkelt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på dine opgaver, der kræver en byggesagkyndig.

Du bruger 3byggetilbud således:

  1. Klik dig ind på 3byggetilbud.dk
  2. Udfyld opgaveformularen så godt, som det er muligt for dig
  3. Send opgaven i udbud, og afvent de 3 tilbud fra forskellige bygningssagkyndige
  4. Vælg nu blandt de 3 tilbud, og tag det tilbud, der passer dig bedst – du kan også kvit og frit afslå alle tilbuddene, og det vil ikke have kostet dig en krone

Over en kvart million danskere har allerede anvendt 3byggetilbud.dk’s service til at få en billigere byggesagkyndig pris eller tilbud på andre nødvendige byggeopgaver.

Vi kigger nu nærmere på nogle af de opgaver, som en byggesagkyndig typisk hjælper dig med:

1 – Tilstandsrapport

En af de primære opgaver, som mange danskere anvender byggesagkyndige til, er udfærdigelse af tilstandsrapporter.

En tilstandsrapport er en oversigt over boligens tilstand

Den beskriver både fejl og mangler på boligen, og disse informationer kan bruges af både sælger og køber.

Det er ikke lovpligtigt at få udfærdiget en tilstandsrapport, hvis du vil sælge din bolig. Den er ganske frivillig, men de fleste vælger at få den lavet alligevel af nedenstående årsager:

  1. Langt de fleste købere ønsker at kende til forholdende i den bolig, de overveje at kaste en masse penge efter. Derfor vil de ofte kræve, at der foreligger en tilstandsrapport, før de overhovedet overvejer at skrive under nogle steder. Med andre ord: En tilstandsrapport hjælper til at forøge dine chancer for et boligsalg markant.
  2. En tilstandsrapport kan også bruges af dig selv som sælger, hvis du ønsker at optimere boligen og gøre den endnu mere attraktiv over for potentielle købere. Med en tilstandsrapport får du en detaljeret oversigt over forbedringer, som du kan foretage på boligen for at forøge dens salgsværdi.
  3. Sidst men ikke mindst vælger mange at få udfærdiget en tilstandsrapport, da den er påkrævet, såfremt du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring. Og dette er i langt de fleste tilfælde en no-brainer, da det kan blive rigtig dyrt uden forsikring, hvis der opstår uventede fejl og mangler efter handlen er gennemført.

Som du kan se ovenfor, findes der en del gode grunde til at få lavet en tilstandsrapport, selvom den ikke er lovpligtig.

Overvej derfor, om du ikke bør få en snak med en bygningssagkyndig om en tilstandsrapport, hvis du skal til at sælge din bolig.

2 – Ejerskifteforsikring

Når du sælger din bolig til en køber, så er lykken ikke nødvendigvis gjort endnu. Du hæfter nemlig i hele 10 år efter handlens afslutning, hvormed du skal punge ud, hvis der opstår eventuelle fejl og mangler.

Afhængig af fejlene eller skadernes omfang, så kan det meget nemt blive en dyr fornøjelse uden en forsikring, der dækker din ryg.

En ejerskifteforsikring bruges derfor af mange boligejere i Danmark til at dække disse omkostninger, hvis der netop opstår fejl og mangler efter en handel.

Du kan relativt nemt tegne en ejerskifteforsikring, når du skal sælge din bolig

Det kræver dog, at du har fået udfærdiget en tilstandsrapport af en beskikket byggesagkyndig, samt at du har fået lavet en elinstallationsrapport af en godkendt elinstallatør.

Hvis du ikke tegner en ejerskifteforsikring:

Der er set eksempler på, at folk uden forsikring har måttet grave dybt i deres lommer efter et boligsalg, fordi der er opstået fejl og mangler.

Langt de fleste boligejere oplever, at der opstår diverse skader og fejl i løbet af en 10-årig periode, så derfor er risikoen for dette også ganske stor, når du har solgt boligen videre til en ny ejer.

Udgifterne til udbedring af disse fejl kan hurtigt koste mellem 4.000-10.000 kr., og hvis du ikke er dækket af en ejerskifteforsikring, så kan det hurtigt blive til mange uheldige penge på 10 år.

Video: “Tegn en ejerskifteforsikring og tag byggesagkyndig med på råd”

3 – Forsikringstvist

Selv hvis du som køber eller sælger har fuldstændigt styr på ejerskifteforsikringen, så kan der alligevel opstå tvister mellem dig og ejerskifteforsikring eller bygningsforsikringen ved eventuelle fejl og mangler.

Når du overtager en bolig, så kan du nogle gange komme ud for at opdage fejl eller skader på boligen, som ikke er beskrevet i den udfærdigede tilstandsrapport.

I så fald ville du naturligvis kontakte din ejerskifteforsikring for at anmelde situationen. Desværre kan der nogle gange opstå tvister, og forsikringsselskabet afslår dækningen af skaderne. Det er selvfølgelig ikke alle selskaber, der er lige strenge, men det kan ske, og derfor bør du være forberedt.

Du kan bruge en byggesagkyndig til at yde bistand i en situation som ovenstående. Han vil så gennemgå selve skaden eller skaderne for at vurdere omfanget, hvorefter han sørger for at hjælpe dig med at få forsikringsselskabet til at dække skaderne, hvis han vurderer, at der er baggrund for dette.

4 – Energimærke

En bygningssagkyndig kan hjælpe dig med at få lavet et energimærke til din bolig, når du skal til at sælge. Energimærkningen er lovpligtig, når du vil sælge bolig i Danmark, og den kan derfor ikke fraviges ligesom f.eks. en tilstandsrapport.

Energimærket beskriver kort fortalt boligens energimæssige tilstand samt forslag til forbedringer:

  • Hvordan kommer energiudgifterne til at se ud for en potentiel køber, baseret på det forbrug og den energimæssige tilstand, som boligen har?
  • En detaljeret oversigt over mulige forbedringer, som du eller den kommende køber kan foretage på boligen for at reducere energiforbruget og dermed spare på energien fremover
  • En energimærkning fra en byggesagkyndig kan også byde på gode råd og forslag til, hvordan du mindsker vandforbruget gennem udskiftning af f.eks. bruser, installationer o. lign.

Jo højere et energimærke din bolig får, desto mere kan den sættes til salg for. Derfor har du som sælger en interesse i at få så højt et energimærke som muligt, og dette kan du gøre ved at følge anbefalingerne fra din bygningssagkyndige.

Undersøgelser har vist, at foruden førstehåndsindtrykket af boligen, så er energimærket noget af det første, som potentielle købere har kig på, når de skal finde deres nye hjem.

For at finde en god byggesagkyndig pris på et energimærke kan du med fordel sende opgaven i udbud. For selvom priserne er reguleret af Erhvervs- og Byggestyrelsen, så kan du måske få ekstra fordele eller bonusrådgivning hos det ene firma frem for det andet.

Og hvis du alligevel havde tænkt dig at investere i disse ekstra hjælpemidler eller rapporter, så er det en fordel at udbyde opgaven og dermed opnå den bedste pris på hele opgaven.

5 – Køberrådgivning

Hvis du skal købe en bolig, så kan den byggesagkyndige også hjælpe dig med at rådgive vedrørende forskellige detaljer, du bør være opmærksom på.

Køberrådgivning af en byggesagkyndig kan være en god idé, da personen har en stærk faglig baggrund og erfaring, du kan få lov at trække på.

Han vil bl.a. hjælpe dig med at kigge tilstandsrapporten igennem og afdække de spørgsmål, du måtte have og ikke helt forstår.

I vil sammen gennemgå boligen fra ende til anden, så du kan få fjernet enhver tvivl, du eventuelt måtte have om boligen.

Dette er nemlig hovedopgaven for en bygningssagkyndig, når han yder køberrådgivning til dig: At fjerne tvivl.

Er du i tvivl om boligens stand, om hvor længe døre og vinduer formentlig kan holde, eller hvad det ene og det andet punkt i tilstandsrapporten betyder, så hjælper den byggesagkyndige dig til at få svar på alt dette og ro i sindet.

Det kan også være en fordel, hvis det viser sig, at boligen i virkeligheden slet ikke lever op til at alle de forventninger og behov, du ellers havde til dit kommende hjem. I så fald er det virkelig vigtigt at opdage dette i tide, inden du overtager boligen.

Køberrådgivning med en byggesagkyndig kan opdeles i 4 overordnede punkter:

  • Hvordan kan du bevare boligens nuværende stand?
  • Hvordan kan du forbedre boligens nuværende stand?
  • Hvilke muligheder har du for at foretage forandringer på bygningen?
  • Hvilke dele af boligen skal højst sandsynligt renoveres inden for en periode på 5-10 år?

Prisen for køberrådgivning og samlet gennemgang af boligen koster typisk omkring 3.000-3.500 kroner.

Krak.dk kan du hurtigt og nemt få et overblik over nærliggende firmaer, der tilbyder køberrådgivning.

Byggesagkyndig priser ved nybyggeri

Hvis du overvejer at købe en grund og bygge dit eget hus, så kan det også være en rigtig god idé at alliere dig med en byggesagkyndig. Det kan også være nødvendigt ved overtagelsen af et eksisterende hus, som skal bygges om eller på anden vis have lavet tilbygninger.

Med en byggesagkyndig ved nybyggeri får du bl.a. følgende fordele og hjælp fra rådgiveren:

  • Overholdelse af lovkrav
  • Afdækning af eventuelle fejlkilder
  • Kontrol af prisen på projektet
  • Materialekvalitet og holdbarhed
  • Fejl eller mangler, som kan give skader og udgifter på sigt

Husk: På 3byggetilbud.dk kan du gratis og uforpligtende få tre tilbud på bygningssagkyndige

Få den bedste byggesagkyndig pris i din by

Jylland

Fyn

Sjælland og øerne

Landsdele