Billig tilstandsrapport

Hvad enten du drømmer om at købe bolig eller står og skal sælge din egen bolig, så er det vigtigt med en billig tilstandsrapport.

Tilstandsrapporten tjener en håndfuld forskellige, men vigtige formål, og priserne på en tilstandsrapport kan svinge en hel del fra leverandør til leverandør.

Derfor har vi valgt at lave denne guide til dig, som viser nøjagtigt, hvordan du finder de bedste tilbud og dermed opnår en god pris og en billig tilstandsrapport.

Sådan får du en billig tilstandsrapport

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Eftersom prisen på en tilstandsrapport kan svinge en helt del, så er det vigtigt, at du gør noget ud af at finde en god pris og dermed en billig tilstandsrapport.

Prisen svinger typisk mellem 4.000 og 10.000 kroner og afhænger af, hvor du bor, hvor stor boligen er og lignende faktorer.

For at få en god pris skal du indhente flere forskellige tilbud og sammenligne priserne på disse. Dette kan dog sagtens tage en hel del tid, hvis du skal gøre det manuelt.

Heldigvis findes der forskellige tilbudstjenester på nettet, som klarer denne opgave for dig helt kvit og frit. Den mest populære og anvendte i Danmark inden for bolig- og byggebranchen hedder 3byggetilbud.dk.

I afsnittene herunder kan du læse mere om fordelene ved at benytte dig af netop 3byggetilbud.dk og deres service, hvorefter vi ser nærmere på, hvordan du trin-for-trin indhenter tilbud derigennem.

Fordele ved at bruge 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk er Danmarks mest populære tilbudstjeneste inden for tilstandsrapporter og alle andre byggerelaterede opgaver. Over 250.000 danskere har allerede brugt deres gratis service til at indhente tilbud på diverse byggeopgaver og dermed sparet mange tusinde kroner.

Du kan også bruge deres service til at få et tilbud på en billig tilstandsrapport, hvor kvaliteten af arbejdet med opgaven fortsat er i top.

Du kan forvente følgende fordele, når du bruger 3byggetilbud.dk:

 • Billig pris – Når du lader 3byggetilbud.dk sætte din opgave i udbud blandt deres forhåndsgodkendte byggesagkyndige, så konkurrerer leverandørerne internt for at vinde din opgave. Dette presser prisen en del ned i forhold til, hvis du blot have kontaktet den første byggesagkyndige, du havde fundet.
 • Nemt at bruge – 3byggetilbud.dk og deres tilbudstjeneste er utrolig nem og intuitiv at anvende. I afsnittet nedenfor forklarer vi dig, hvordan du igennem nogle få enkle trin kan komme i gang med at indhente tilbud hurtigt, nemt og gratis.
 • Stort udvalg – De har et solidt katalog af erfarne og forhåndsgodkendte leverandører inden for alle slags byggeopgaver. Dette betyder, at du ikke selv skal ud at støve flere forskellige egnede bygningssagkyndige op, før du kan kontakte dem, indhente tilbud selv og derefter sammenligne tilbuddene.
 • Du sparer tid – I forlængelse af ovenstående punkt skal du vide, at du ved at bruge 3byggetilbud.dk kan spare dig selv for en hulens masse tid. Du slipper nemlig for selv at finde frem til passende leverandører, kontakte dem, indhente tilbud osv. Dette klares for dig helt automatisk og endda uden, at du skal af med en eneste krone. Du betaler kun for selve opgaven, hvis du rent faktisk takker ja til et af de tilbud, du modtager efterfølgende.

Når vi nu har rundet de primære fordele ved at bruge 3byggetilbud.dk, så er det tid til at kigge lidt nærmere på, hvordan du nemt og hurtigt selv kan benytte dig af deres service.

Sådan bruger du 3byggetilbud.dk til at få den billigste tilstandsrapport

3byggetilbud.dk har hjulpet utrolig mange andre danskere i forvejen, og dette skyldes bl.a. deres nemme og intuitive opgaveproces.

Afhængig af opgavens omfang og kompleksitet kan du på et par minutter sende din opgave i udbud blandt deres forhåndsgodkendte leverandører, og så skal du ellers blot vente på at modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Dette er den absolut nemmeste og hurtigst måde at indhente tilbud og dermed få en billig tilstandsrapport.

Du bruge 3byggetilbud.dk således:

 1. Klik dig ind på hjemmesiden og udfyld felterne med de nødvendige informationer
 2. Beskriv din opgave så grundigt, som det kan lade sig gøre – i dette tilfælde med tilstandsrapporten vil det f.eks. give god mening at beskrive boligens størrelse, type, antal etager, hvad du skal bruge rapporten til o. lign.
 3. Send opgaven ind, og afvent, at 3byggetilbud.dk sender den i udbud blandt deres byggesagkyndige
 4. Modtag op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på en billig tilstandsrapport, hvorefter du kvit og frit kan vælge og vrage mellem tilbuddene

Som du kan se af ovenstående gennemgang, så er det både hurtigt og enkelt at anvende deres service, og du sparer både penge, tid og besvær.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er en detaljeret rapport, der kortlægger standen på den pågældende bolig herunder eventuelle fejl og mangler.

Rapporten bruges til en række forskellige formål afhængig af dine behov. Du kan bl.a. bruge en tilstandsrapport til følgende:

 • Den er obligatorisk, hvis du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring
 • Du får gode forslag og råd vedrørende eventuelle forbedringer af boligen
 • Forbedringerne kan således være med til at fremme dine salgschancer og øge salgsprisen
 • Er du køber og på jagt efter en bolig, kan tilstandsrapporten give dig et grundigt indblik i boligens stand, før du eventuelt slår til

Alt i alt er tilstandsrapporten dels en lille og billig investering for dig, som vil sælge, da den er med til at forbedre dine salgschancer og forøge salgsprisen, og dels er den nødvendig sammen med en elinstallationsrapport, hvis du ønsker at forsikre dig efter en gennemført handel.

Hvem må udfærdige rapporten?

Men må du så selv gå i gang med at lave sådan en rapport? Eller måske du kan få hjælp af en ven eller onkel, der ved lidt om det?

Desværre. En tilstandsrapport skal nemlig jf. dansk lovgivning på området udføres af en professionel beskikket bygningssagkyndig. Du vil oftest komme i kontakt med et firma, som sender en bygningssagkyndig ud til dig og kigger boligen igennem.

OBS: Vær opmærksom på, at visse bygningssagkyndige og deres pågældende firmaer også kan udfærdige energimærkninger og elinstallationsrapporter. Det kan dermed være en god idé at tænke disse opgaver ind, inden du sender din opgave i udbud og indhenter tilbud. I visse tilfælde kan du muligvis indhente en potentiel rabat, når du samler alle opgaverne ét sted.

Hvor i Danmark er tilstandsrapporter mest efterspurgte?

Du kan få udført en tilstandsrapport uanset hvor i landet, du bor, samt uanset hvilken type ejerbolig det drejer sig om.

Har du behov for en tilstandsrapport på Fyn eller en tilstandsrapport i Nordjylland, så er det endnu vigtigere, at du sørger for at indhente tilbud og sammenligne priser end ellers. Her er behovet nemlig større, hvormed du bør gøre ekstra meget ud af at få så billig en pris som muligt (læs mere om tilstandsrapport priser).

Du kan få lavet en tilstandsrapport over din bolig, uanset hvilken slags bolig der er tale om – så længe det drejer sig om en ejerbolig.

Du kan således få udført en rapport over dit enfamilieshus, dit sommerhus, din ejerlejlighed, din anpartsbolig eller din landbrugsejendom, hvis den ikke er underlagt langbrugspligt.

Søger du en billig tilstandsrapport? På 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport.

Er en tilstandsrapport lovpligtig?

billig tilstandsrapportDet korte svar på dette spørgsmål er nej. En tilstandsrapport er ikke lovpligtig i Danmark, hverken når du skal købe eller sælge en bolig.

Det er dog i stort set alle tilfælde den bedste idé at få lavet en rapport af de grunde, vi var inde på i afsnittet ’Hvad er en tilstandsrapport?’.

Du skal desuden være opmærksom på, at tilstandsrapporten er ufravigelig, hvis du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring.

Når du sælger en bolig til en ny ejer, så hæfter du for eventuelle skjulte skader, fejl og mangler, der måtte opstå efterfølgende, og som af den ene eller den anden grund ikke har været afdækket i tilstandsrapporten.

Du hæfter i hele 10 år, og der kan være tale om nogle rimelig store erstatningssager, hvis uheldet er ude. Med en ejerskifteforsikring sikrer du selv mod disse uheld, da forsikringen går ind og dækker dig økonomisk.

Ønsker du at tegne en ejerskifteforsikring, så skal du foruden tilstandsrapporten også bruge en elinstallationsrapport. Denne rapport skal du have udført af en autoriseret elinstallatør, som er godkendt til at varetage opgaven.

Læs bekendtgørelse af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v.

Brug din tilstandsrapport til at tænke fremad

Tilstandsrapporten giver dig som nævnt tidligere en komplet oversigt over boligens nuværende stand og eventuelle fremtidige stand, hvis der ikke foretages nogle forbedringer.

Du kan derfor bruge rapporten som rettesnor til at foretage forskellige forbedringer, herunder udskiftning af tag, renovering af facade, efterisolering, udskiftning af vinduer og døre mv.

Alle disse forbedringer vil dels gøre din bolig langt mere attraktiv over for potentielle købere, og dels vil du kunne skrue en del mere op for cifrene på salgsprisen.

Vælger du at følge nogle af anvisningerne i tilstandsrapporten og dermed foretage forbedringer af boligen, så bør du efterfølgende få lavet en ny tilstandsrapport. Den nye rapport udfærdiges ved, at en byggesagkyndig igen gennemgår hele boligen fra kælder til kvist, så alle de nye forbedringer også kommer med i rapporten.

Dermed kan du dokumentere forbedringerne og værdien af disse over for en potentiel køber og dermed forøge dine chancer for et vellykket boligsalg.